Srednja ekonomska škola iz Livna organizirala je danas, 30.travnja Sajam vježbovnih tvrtki Let’s Do Business, Livno 2015. pod pokroviteljstvom Vlade Hercegbosanske županije, Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa, te općinskog načelnika Livna.

Treći Sajam je organiziran u prostorijama  sportske dvorane Srednje ekonomske škole Livno, na kojem je sudjelovalo devet vježbovnih tvrtki iz pet srednjih škola: Srednja škola Kupres, Srednja ekonomska škola Joze Martinovića iz Mostara, Srednja strukovna škola „Silvija Strahimira Kranjčevića“ iz Livna, Srednja strukovna škola iz Tomislavgrada i domaćin Srednja ekonomska škola iz Livna.

 

Ravnatelj Srednje ekonomske škole Miroslav Ćurić, prije samog otvaranja Sajma, pozdravio je sve nazočne i zahvalio  svima koji su omogućili da treći put škola organizira  Sajam vježbovnih tvrtki. Istaknuo je kako Srednja ekonomska škola Livno već  deset godina sudjeluje u ovome projektu financiranom i podržanom od KulturKontakta Austrija i Ministarstva vanjskih poslova Republike Austrije i jedna je od sedam škola s područja BIH  izabrana kao pilot škola ovog projekta. Nakon uvodnih riječi ravnatelja Ćurića, Ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije,  Petar Galić otvorio je Sajam  i prigodnim riječima se obratio nazočnima kazavši kako mu je iznimno zadovoljstvo otvoriti ovaj događaj i da ovakav oblik učenja i praktične primjene znanja predstavlja budućnost koju razvija sve više zemalja na širem području.  

 

Svrha Sajma Vježbovnih tvrtki je i poboljšanje kao i poticanje učenika za napredovanje, samostalnost, samopotvrđivanje i primjenu teorijskog znanja kroz razvoj poduzetničkih vještina, stajališta i suradnju među učenicima i nastavnicima.