Predsjedniku Vlade Hercegbosanske županije dr. Nediljku Rimcu jučer su se za pomoć obratili radnici livanjske tržnice. Predsjednik Rimac primio ih je u svojem uredu.

Nakon uočenog niza  nepravilnosti u radu tržnice i podužeg roka ostavljenog nadležnima da se te nepravilnosti otklone, Uprava za inspekcijske poslove Hercegbosanske županije donijela je Rješenje o zabrani rada livanjske tržnice. Kako nitko od nadležnih nije poduzeo nikakve korake da bi se problem riješio, Uprava je donijela Rješenje o izvršenju zabrane rada tržnice.

Desetak očajnih radnika jučer je pokušalo doći do nadležnih kako bi iznašli rješenje za svoj opstanak na gradskoj tržnici. Između ostalih, tako su se obratili i predsjedniku Vlade. Primivši ih predsjednik je naglasio da institucija Vlade nije nadležna za rješavanje problema gradskih tržnica u županiji, ali je također istaknuo da je voljan pomoći u iznalaženju izlaza kako ne bi došlo do zatvaranja tržnice.

Predsjednik dr. Rimac kontaktirao je i načelnika Općine Livno Luku Čelana kako bi dogovorio zajednički sastanak. Iako je sam predložio termin održavanja sastanka u zgradi Vlade u 14.30, načelnik se nije pojavio nego je poslao savjetnika Josipa Vidovića.

Nakon zajedničke rasprave svih sudionika sastanka dogovoreno je da će se osim nadležnih tijela općine Livno i JP Komunalno Livno u rješenje problema uključiti i županijska Vlada sukladno svojim mogućnostima.

Sastanku su još nazočili, uz predsjednika Vlade i radnika tržnice, direktor i inspektori Uprave za inspekcijske poslove HBŽ, pomoćnik načelnika odjela za gospodarstvo i inspekcijske poslove Fikret Sitnić i direktor Komunalnog poduzeća Tomislav Vrdoljak sa svojim pravnikom.