Danas je u radnoj posjeti Vladi Hercegbosanske županije boravila Lian von Wantoch, šef ekonomskog odjela američkog veleposlanstva u Bosni i Hercegovini, sa svojom suradnicom Amirom Džaferović.

U odvojenim razgovorima sa predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije gosp. Brankom Ivkovićem, ministrom financija gosp. Stipanom Šarcom i savjetnicima u ministarstvu gospodarstva Hercegbosanske županije gošće su upoznate sa sadašnjim stanjem u gospodarstvu Hercegbosanske županije.

Posebno je bilo govora o velikoj stopi nezaposlenosti u Hercegbosanskoj županiji i kako to pokušati smanjiti.
Gošće su upoznate sa rezultatima privatizacije poduzeća koji nisu zadovoljavajući, problemima tržišta i plasmana proizvoda u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji zbog nemogućnosti prelaska preko graničnog prijelaza Kamensko i Strmica.

Predsjednik Vlade gosp. Branko Ivković je goste upoznao sa projektima koje ova Vlada planira realizirati u narednom periodu. To se posebno odnosi na projekte vezane za energetsku djelatnost kao i na razvoj stočarstva i drvoprerađivačke industrije.

Iskazana je obostrana želja za daljnjom suradnjom te su izražena očekivanja domaćina da Veleposlanstvo SAD-a sa svoje strane pruži punu potporu Vladi Hercegbosanske županije u ostvarivanju kontakata sa potencijalnim strateškim partnerima koji bi pomogli u realizaciji postavljenih ciljeva, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.