image-ab2c47a51616ff25b6c40f7ac2d19c9cbce348ad55d20cc1cc0c024e57cb9497-VPredsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić jučer je zajedno s predstavnicima IOM-a i načelnikom općine Drvar, Stevicom Lukačem obišao tri korisnika garantova u sklopu  realizacije zajedničkog projekta UN-ovih agencija županijskih i općinskih vlasti pod nazivom  „Primjena koncepta ljudske sigurnosti u cilju stabilizacije zajednica u Hercegbosanskoj županiji“.

U sklopu ovog projekta za aktivnosti koje provodi IOM uložena su sredstva u vrijednosti od 120 000 dolara. Cilj je poboljšanje uvjeta za život kroz održivi povratak na prostoru županije. Obiteljski projekti podržani su s relativno malim iznosima, a ukoliko dođu u prave ruke održivi su, riječi su sudionika obilaska spomenutih obitelji.

“Zadovoljstvo mi je da mogu biti prisutan na terenu i vidjeti da se ljudima pomoglo kao i to da su ljudi nastavili s aktivnostima u kojim im se pomoglo kroz nabavku opreme potrebne za rad. Primjeri obitelji koje smo obišli pokazuju da se sa malim sredstvima može puno napraviti”, rekao je predsjednik Vlade, Draško Dalić.

Nakon zahvale svim  UN-ovim agencijama i županijskoj Vladi na čelu s predsjednikom što su se uključili u provedbu projekta i što su prepoznali interes građana županije i općine Drvar, načelnik Drvara, Stevica Lukač  zahvalio je i svima onima koji su prihvatili potporu i nisu zanemarili obvezu da u cilju održivosti toj potpori doprinesu svojim radom i zalaganjem.

“Današnji obilazak i posjet predsjednika Vlade potvrđuje da se uz uključivanje institucija stvara mogućnost za popravljanje rezultata na terenu. I danas svjedočimo nastojanjima pojedinaca koji su ostvarili potporu i pomoć kroz ovaj program da kroz daljnje širenje svojih djelatnosti doprinesu ekonomskoj slici koja bi svakako trebala biti bolja” dodao je Stevica Lukač.

U provedbi spomenutog projekta predsjednik Vlade u nastavku je zajedno s predstavnicima Mobilnog tima Crvenog križa Drvar obišao dvije obitelji koje su korisnici usluga ovog tima. Za najugroženije socijalne kategorije mobilni tim pruža potporu u domeni zdravstvene zaštite te osigurava osnovna sredstava za život.

FOTOGALERIJA