Jučer je na sajamskom prostoru Gudovac kod Bjelovara službeno otvoren 28. jesenski međunarodni bjelovarski sajam koji se održava od 3. do 5. rujna 2021. godine.  Sajam je otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković u društvu ministrice poljoprivrede, Marije Vučković, župana Bjelovarsko-bilogorske županije, Marka Marušića i gradonačelnik Grada Bjelovara Darija Hrebaka.

Jesenski sajam je međunarodni, stočarski, gospodarski i obrtnički sajam, s velikom ponudom poljoprivredne mehanizacije na kojemu se ove godine predstavlja više od 300 izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Događaj je na kojem izlagači mogu predstaviti svoje novitete, direktno prodati svoje proizvode te razmijeniti vrijedna poslovna iskustva i informacije. Istovremeno se na sajmu održava i 28. Državna stočarska izložba koja je najveća specijalizirana stočarska priredba u Republici Hrvatskoj.

Na sajmu će se održati i nekoliko manjih, specijaliziranih sajmova: specijalizirani sajmovi grijanja i obnovljivih izvora energije (Peti element), sajam opreme za hortikulturu (HOROP) i sajam građevinske i komunalne opreme (GRO-KO).

Na poziv župana Bjelovarsko-bilogorske županije, Marka Marušića i gradonačelnika Grada Bjelovara, Darija Hrebaka otvorenju sajama nazočili su  predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin i načelnik općine Tomislavgrad, Ivan Buntić.