Predsjednik Vlade, Ivan Jozić danas je održao sastanak s predsjednikom Seljačkog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, Draganom Pavlovićem i članovima Upravnog odbora Seljačkog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, Ljubanom Gudeljem i Zdravkom Ercegom. Razgovaralo se o još uvijek nerealiziranom Programu utroška sredstava tekućih prijenosa „ Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji“ utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za 2019. godinu.

Predsjednik Vlade, Ivan Jozić detaljno je i na temelju činjenica obrazložio na sastanku razloge kašnjenja usvajanja poticaja poljoprivrednoj proizvodnji za ovu godinu u iznosu od milijun konvertibilnih maraka utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije. Naglasio je da se mora poštovati Poslovnik o radu Vlade Hercegbosanske županije i da na temelju toga Poslovnika mora biti kompletirana sva potrebita dokumentacija i da je resorni ministar ovu točku povukao sa sjednice Vlade Hercegbosanske županije održane 1. listopada 2019. godine o čemu je javnost prije nekoliko dana obavještena.

Predsjednik Seljačkog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, Dragan Pavlović kazao je da nije imao o poticajima za poljoprivredu potrebite informacije da bi potom rekao: „Nakon dobivenih informacija na današnjem sastanku utvrdili smo da krivica nije do premijera Vlade Hercegbosanske županije već da tu imaju drugi krivci. Mi smo spremni čekati usvajanje Programa utroška sredstava tekućih prijenosa „ Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji“ utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za 2019. godinu koji nam je detaljno obrazložen. Ukoliko itko bude opstruirao mi smo spremni na blokadu onih koji budu odgovorni za neusvajanje Programa“.

Tijekom sastanka Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić upoznao je sudionike sastanka da je u ponedjeljak, 21. listopada 2019. godine zakazan Kolegij  68. sjednice Vlade, a potom odmah i sjednica Vlade Hercegbosanske županije na kojoj će se razmatrati i Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava tekućih prijenosa „ Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji“ utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za 2019. godinu.

Razmijenjena su mišljenja i informacije o poljoprivredi. Zaključeno je da ubuduće komunikacija i suradnja Seljačkog saveza Federacije Bosne i Hercegovine s Vladom Hercegbosanske županije i drugim institucijama iz poljoprivrednog sektora  budu intenzivnije i pravodobnije kako bi se unaprijedio poljoprivredni sektor i izbjegle dezinformacije.