DSC00431Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić danas je posjetio pilanu „Tina“ d.o.o. u Šujici. S vlasnikom pilane Franom Miočem razgovarao je o problemima u toj pilani koja je počela raditi prije 20 godina. Pilana koja je upošljavala desetak radnika u zadnjih nekoliko godina zapala je u financijske probleme koji su se odnosili na nemogućnost izmirivanja obveza prema bankama, plaćanja poreza i doprinosa, te izmirivanja duga prema ŠGD Hercegbosanske šume za isporučene trupce.

Danas ovoj Pilani prijeti stečaj. Da se to ne bi dogodilo i da se pokuša naći novi način rješavanja problema i izmirivanja obveza bile su glavne teme današnjeg sastanka predsjednika Vlade Hercegbosanske županije i predstavnika te Pilane.

Kako je istaknuto tijekom razgovora pilana „Tina“ d.o.o. spremna je na restrukturiranje i novi način proizvodnje u svojim dobro opremljenim pogonima suvremenim strojevima. Stoga ova pilana traži još jednu šaDSC00436nsu za prolongiranje financijskih obveza prema ŠGD Hercegbosanske šume. Za uspješan novi početak spremni su prihvatiti i monitoring ŠGD i dati garanciju da bi još jednu pruženu priliku ova pilana uspješno realizirala uz upošljavanje 15 djelatnika koji bi radili u dvije smjene.

Bitno je da za upošljavanje do 15 djelatnika nije potrebna nikakva investicija. Ukoliko bi se prolongirale dospjele financijske obveze u toj pilani ističu da bi u realnom vremenu izmirili sve svoje obveze prema ŠGD Hercegbosanske šume, državi i ostalim dobavljačima.

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić će ovog tjedna obaviti razgovore s čelni ljudima ŠGD Hercegbosanske šume i tražiti mogućnosti da se pilani „Tina“ d.o.o. iz Šujice pomogne u rješavanju nastalih obveza i potreba kako bi nastavila normalnu proizvodnju.