U organizaciji Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije danas je u Livnu održano 7 po redu sportsko natjecanje učenika osnovnih škola Hercegbosanske županije. Učenici su se natjecali u nogometu (muškarci), košarci (muškarci), košarci (žene) i odbojci (žene).

U natjecanju učenica u odbojci najbolja je bila ekipa OŠ „Ivana Gorana Kovačića“ iz Livna, drugo mjesto zauzela je OŠ „ fra Lovro Karaula, dok su treće mjesto osvojile odbojkašice OŠ „Ivana Mažuranića“ iz Tomislavgrada.

U nogometu prvo mjesto osvojila je OŠ „fra Lovro Karaula“ iz Livna, drugo mjesto pripalo je OŠ „Ivana Gorana Kovačića“ iz  Livna, a treće OŠ „Glamoč“.

U muškoj konkurenciji u košarci najbolja je bila ekipa OŠ „Ivana Mažuranića“ iz Tomislavgrada, drugo mjesto osvojila je OŠ “Drvar” iz Drvara, dok je treće mjesto pripalo je OŠ “fra Miroslava Džaje” iz Kupresa.

U košarci za žene prvo mjesto pripalo je OŠ „fra Lovro Karaula“ iz Livna. drugo mjesto osvojila je OŠ „ Ivana Mažuranića“ iz Tomislavgrada, dok je treće mjesto pripalo košarkašicama OŠ „Ivana Gorana Kovačića“ iz Livna.

U sportskom natjecanju  sudjelovalo je  ukupno 300 djece od 5. do 9 razreda. Najuspješnijim ekipama  uručene su prigodne nagrade.

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije osiguralo je financijska sredstva za održavanje ovog natjecanja, uključujući i besplatan prijevoz učenika.