hghKonferencija pod nazivom „Interreg – IPA, program prekogranične suradnje” održana je 1. i 2. ožujka, 2016. godine u hotelu Adria ski u Kupresu.

Sudionici konferencije koju je otvorio Dragan Čović, predsjedatelj Predsjedništva BIH bili su župani i gradonačelnici iz Republike Hrvatske, ministar Pomorstva prometa i infrastrukture RH, Oleg Butković, predstavnici: Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU RH, Ministarstva turizma RH, Agencije za regionalni razvoj RH, Fonda za prekograničnu suradnju Bosna i Hercegovina – Hrvatska – Crna Gora, te predstavnici županijskih vlada, gradonačelnici i načelnici iz Bosne i Hercegovine.bv

Tijekom konferencije predstavljen je program prekogranične suradnje „Interreg – IPA Republika Hrvatska – BiH – Crna Gora 2014-2020, te mogućnosti koje se nude za financiranje prekograničnih programa na području navedenih država u razdoblju do 2020. godine.

Poruka Konferencije kojoj su u ime Vlade Hercegbosanske županije nazočili: predsjednik Draško Dalić sa suradnicima i ministri u Vladi Ivica Brešić, Petar Galić i Darinko Mihaljević je da će se ovakvi oblici suradnje između BiH i RH koji podrazumijevaju i edukaciju, intenzivirati u idućem razdoblju na korist svih korisnika pretpristupnih Fondova Europske unije.