U kino dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu danas je održan 7 po redu  “Sajam karijera Hercegbosanske županije” u organizaciji Zagrebačkog kluba livanjskih studenata.

„Ovom prilikom zahvaljujem članovima Zagrebačkog kluba livanjskih studenata na projekatima koje realizirate s nama, a sve kako bi povezali naše buduće studente u jedan projekt radi poboljšanja kvalitete življenja na ovom području. Danas imamo tradicionalno druženje koje traje još od 2014. godine koje služi svima nama za prikupljanje određenih informacija. Dragi maturanti  pred vama je jedno novo životno razdoblje, a zahvaljujući vašim kolegama, studentima u Zagrebu imate priliku što spremnije i bolje ga dočekati jer je relativno blizu: rekao je ,među ostalim, ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, Petar Galić i dodao „Odaberite ono što je za vas najbolje, a nakon što steknete određena znanja i vještine vratite se u svoj rodni grad i gradite društvene promjene i povoljniju društvenu klimu kako bi Hercegbosanska županija bila što ugodnije i bolje mjesto za življenje. Nadam se nizu drugih zajedničkih projekata na kojima ćete svakako imati podršku Vlade Hercegbosanske županije“, istaknuo je ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije.

Predavanje o studentskim domovima, prehrani te sastavnicama Sveučilišta prezentirali su članovi Zagrebačkog kluba livanjskih studenata. Dr.sc. Josip Margaletić, dr.sc Stjepan Pervan, prodekani i redoviti profesori sa Šumarskog fakulteta u Zagrebu predstavili su plan i program studija šumarstva.

Cilj Sajma karijera je upoznati maturante srednjih škola s područja Hercegbosanske županije o mogućnostima studiranja na Sveučilištu u Zagrebu, kao i načinom polaganja državne mature, odnosno potrebnim preduvjetima za upis na  pojedine fakultete

U prostorijama Srednje ekonomske škole u Livnu Zagrebački klub livanjskih studenata i ove godine je osigurao štandove za 30 fakulteta, sastavnica Sveučilišta u Zagrebu. Na štandovima su predstavljeni fakulteti, te podijeljeni materijali i brošure.

Pored danas održanog 7. Sajma karijera, sutra 7. ožujka 2020. godine, u prostorijama Opće gimnazije Livno održat će se  prezentacija i simulacija državne mature kako bi se maturantima što bolje približio pristup ispitu državne mature.