(+387) 034 / 203-708   |    (+387) 034 / 200-902   |    info@vladahbz.com

Obilježena 27. obljetnica Brigade kralja Tomislava

U povodu obilježavanja 27. obljetnice Brigade kralja Tomislava danas je održana svečanost koja je započela  svetom misom za sve poginule i umrle pripadnike ove brigade u spomen-bazilici u Tomislavgradu koju je služio fra Gabrijel Mioč.

Nakon misnog slavlja upriličen je svečani mimohod do spomen obilježja na kojem su, među ostalim, uz predstavnike Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Hercegbosanske županije, Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ratni zapovjednici Brigade kralja Tomislava, te predstavnika općine Tomislavgrad, predstavnika Ministarstva obrane BiH, Koordinacije Udruga proisteklih u Domovinskom ratu HVO Posušje, i drugih udruga vijenac položili i upalili svijeću predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić s ministrima u Vladi Hercegbosanske županije Stipanom Šarcem i Petrom Galićem.

Na kraju programa obilježavanja Dana brigade kralja Tomislava i 27. Obljetnice njenog utemeljenja održana je Svečana akademija u kino dvorani Kulturno-informativnoga centra Tomislavgrad u Tomislavgradu.

Današnju svečanost organizirali su: Općina Tomislavgrad i udruge proistekle iz Domovinskog rata.

 

 

About Author

Connect with Me: