U utorak, 21. travnja 2015. godine u Sarajevu u organizaciji Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva bit će održan sastanak županijskih ministara poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Dnevnim redom predviđene su tri točke:
– Koordinacija rada između Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i županijskih ministarstva nadležnih za poslove poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva;
– Program rada Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za 2015. Godinu;
– Informacija o odobrenim transferima za poljoprivredu u 2014. godini.

Sastanku će nazočiti i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije Ilija Šljivić. Gosp. Šljivića zamolili smo za izjavu o sastanku.
    „Na čelu sam ovoga Županijskog ministarstva 17 mjeseci. To je privi put da me netko poziva za sudjelovanje u radu na sastanku u Federalnom Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, kaže gosp. Šljivić i dodaje;
     Od sastanka očekujem temeljito definiranje operativnog djelovanja na terenu kako bi se u kratkom roku pomoglo poljoprivrednicima u njihovom značajnom poslu za zajednicu. Posebice me u tom pogledu raduje činjenica da ćemo na sastanku biti u mogućnosti reći stvarno stanje na terenu i iznijeti svoje prijedloge i mišljenja o tim iznimno bitnim temama za poljoprivredu“, zaključuje ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Hercegbosanske županije, Ilija Šljivić.