Svečano obilježavanje Dana općine Kupres u petak ,18. rujna, započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju masovne grobnice Suho Polje. Vijence su u ime Vlade Hercegbosanske županije položili predsjednik Vlade, Draško Dalić, ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa, Petar Galić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Ivica Brešić, ministar unutarnjih poslova, Darinko Mihaljević i ministar financija u Vladi Hercegbosanske županije, Stipan Šarac, te predsjednik Skupštine Hercegbosanske županije, Robert Bagarić.

Nakon polaganja vijenaca u crkvi Svete Obitelji na Kupresu služena je sveta misa.

Program obilježavanja dana općine nastavljen je u Hrvatskom domu gdje je održana Svečana proširena sjednica općinskog vijeća Kupres.

Nazočne je na samom početku sjednice pozdravio predsjednik Općinskog vijeća, Mlađen Pavlica. Načelnik općine Kupres, Perica Romić u svom obraćanju podnio je izvješće o urađenim projektima na području općine kao i o projektima koji su u realizaciji. „Razlog što se na Dan općine otvaraju farme „Red angus” i „Zvir” na Filipovića polju je poruka koju želimo poslati da se ljudi na Kupresu trebaju baviti poljoprivredom, moraju se oživjeti naša sela, a prvenstveno je potrebno s državne i federalne razine osigurati uvjete opstanka seljaku”, rekao je Perica Romić u svom obraćanju.

Nazočnima se obratila i predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto kazavši „prvenstveno je bitno zahvaliti i prisjetiti se onih zbog koji smo ovdje, a kao počasna građanka Kupresa želim čestitati Dan Općine sa željom da bilježite veće razvojne korake na dobrobit stanovnika Kupresa”.

U svom obraćanju, Kuprešacima i prijatelja Kupresa, Dan općine čestitao je i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić kazavši da će Vlada Hercegbosanske županije u okviru svojih mogućnosti i u budućnosti pomagati u realizaciji planiranih projekata sa općinskih razina.