Hercegbosanska županija ponovno je suočena s većim intenzitetom požara. Jedan od njih je i požar kod Drvara oko kojega su požari na tri lokacije. Sinoć je helikopter Oružanih snaga BiH gasio požar koji je prijetio naselju Podovi i visokoj ekonomskoj šumi. Helikopter je nastavio jutros gasiti požare oko Drvara. Vatrena linija oko Drvara duga je više desetaka kilometara. Požar je još aktivan na području Jadovnika i dalje se širi. Na području Kamenice kod Drvara požar je lokaliziran dok se požar na području Zvizdaje kreće u pravcu Bosanskog Grahova i Drvara. Teren je zagađen minama, rekao nam je jutros načelnik Drvara, Goran Broćeta. Požare kod Drvara u subotu je obišao predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić.

Požar između Glamoča i Kupresa na području Vitoroga kontroliraju djelatnici šumarija iz te dvije općine kako požar ne bi ušao u visoku šumu.

Na predjelu Paklina iznad Šujice gori trava i nisko raslinje.

Sinoć je u livanjskog općini iznad sela Lipa i Čuklić u podnožju Kamešnice izbio požar kojega je ugasilo Vatrogasno društvo iz Livna i na tom mjestu gorila je trava.
Prije dva dana izbio je požar iznad sela Bastasa na granici između livanjske i bosanskograhovske općine. Sinoć je u tom požaru izgorjela jedna štala i 400 bala sijena, dok su krave spašene. Požar na ovoj lokaciji je još aktivan, informacija je iz Operativnog centra županijske Civilne zaštite.