Danas je Županijski stožer Civilne zaštite na čelu sa zapovjednikom dr. Nediljkom Rimcem, načelnikom Franom Laštrom te članovima Županijskog stožera Civilne zaštite, primio u radnu posjetu članove Federalnog stožera Civilne zaštite Antu Petrića i Namika Hodžića.

Cilj ove radne posjete je sagledavanje stanja u Hercegbosanskoj županiji, ocjena načina rukovođenja akcijama zaštite i spašavanja, te budućim mjerama sa ciljem poduzimanja dodatnih mjera od strane Federalnog stožera CZ.

Gospodin Anto Petrić je istaknuo da je na temelju svakodnevnih izvješća i aktivnosti provedenih u Hercegbosanskoj županiji od dana proglašenja prirodne nesreće, Federalni stožer CZ izrazito zadovoljan dosadašnjim radom Županijskog stožera CZ te je uvidio da isti daje svoj maksimum i da odlično provodi svoje zadaće.

Dr. Nediljko Rimac i Frano Laštro su se zahvalili na pohvalama upućenim od strane Federalnog stožera Civilne zaštite te su istaknuli da su imali dobru suradnju sa općinskim službama Civilne zaštite te svim poduzećima i pojedincima uključenim u akcije zaštite i spašavanja.

Ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih dr. Darko Horvat je istakao da je u ovom trenutku potrebna hitna intervencija u županijskim domovima zdravlja te županijskoj bolnici po pitanju opskrbe loživim uljem, kao i dopreme namirnica i lijekova u naselja koja su još uvijek odsječena od svojih središta te magistralnih i lokalnih prometnica, a posebno u gradove Kupres, Drvar, Bosansko Grahovo i Glamoč.

Isto tako resorni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Stjepan Matković istaknuo je da je ova prirodna nesreća donijela velike štete na privatnim poljoprivrednim i stočarskim posjedima te da još uvijek nisu očišćene sve lokalne prometnice koje vode prema farmama.

Poslije sastanka svi nazočni su otišli u posjet obiteljima koje se bave stočarstvom na visoravni Krug, a koje su od početka vremenskih neprilika pa sve do jučer bile odsječene od Livna.