Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske stigao je jučer u trodnevni radni posjet Bosni i Hercegovini tijekom kojeg će se susresti s predstavnicima Hrvata iz gospodarskog, kulturnog, društvenog, vjerskog i političkog života.

Prvi radni sastanak državni tajnik Milas održao je jučer u Mostaru gdje se susreo s predsjednicima vlada županija s hrvatskom većinom: dr. sc. Nevenkom Hercegom, Zdenkom Ćosićem i Marijanom Klaićem, te predstavnicima Ureda predsjednika Vlade Hercegbosanske županije Draška Dalića, savjetnicima Ivanom Mišković i Zdravkom Markovom.

Tijekom sastanka istaknuta je dobra suradnja Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i županija s hrvatskom većinom. Na osobit način razgovarano je o potpori Ureda europskom putu Bosne i Hercegovine i načinima na koje iskustvom i znanjem može pomoći županijama u ispunjavanju obveza koje stoje na tom putu. Također, istaknuto je kako će Ured nastaviti podupirati brojne projekte u suradnji sa županijama i općinama u kojima Hrvati žive s ciljem otvaranja novih radnih mjesta i zaustavljanja trenda odlazaka, posebice mladih.

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Nevenko Herceg, koji je ujedno i predsjednik Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan RH, u osobno i u ime kolega predsjednika vlada, zahvalio je državnom tajniku Milasu na posjetu i svemu što Ured čini pružajući potporu Hrvatima u BiH.